Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blåser

När det blåser upp till storm
kryper man inomhus
undrar vad som händer där ute
Rädd för skador på huset
Vindfällor i skogen
mycket att reda ut efteråt.

Ett lätt liten vind
lockar med sin friskhet
Syresätter luften
Smeker ömt min kind
Får mig att minnas sommaren
på berget, vid havet.

Hur blir vädret?
Vågar jag mig ut?
Nyfiket ser jag genom fönstret
försöker tolka det jag ser
Klär mig rätt
och går ut.




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-18 22:08



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Vädrets makter kan ödelägga och tjusa
2012-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson