Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjugondag knut

Idag på tjugondag knut
Ja då ska julen ut

Tomten ska krypa in i sin vrå
ingen längre några klappar ska få

Stakarna i fönstret ska släckas
Pelargonerna ska snart väckas

Godiset är uppätet och slut
Nötterna knäckta och skräpet ska ut

Himlen är mulen och ute faller snö
Fåglarna letar och hittar lite frö

Här inne brinner brasan och vi får njuta
innan vinterns kyla ska sluta

Roligt var det att plocka julen fram
men nu står allt här och samlar damm

När lådorna är packade och ställda på vinden
då går vi ut och kylan biter i kinden

Nu drömmer vi om en ny vår
och ett nytt, riktigt bra, år!




Bunden vers av Birgitta Jacobsson
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-14 09:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson