Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår av år

Den gamla asken fälldes en dag
På stubben kunde man se
alla årsringarna

En del var breda
och tydde på goda år
med bra tillväxtmöjligheter

Andra var smala
En del var mörka
Allt hade inte varit lätt

Ännu hade inte rötan slagit till
Stammen var fortfarande hård
trots de många levnadsåren

I mig finns spår
av alla mina levnadsår
Det finns minnen kvar

Alla åldrar jag får
ger årsringar i mig
som präglar mitt livs stam

Mycket har varit ljust och lätt
Annat svårt och mörkt
Men allt påverkar mig

Inget växer bort
Men det växter inåt
och ger livet mognad.




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 375 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-10 20:05



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Gillar jämförelsen med trädet!
2014-01-25

  Birgitta Jacobsson
Publicerades i Östgöta Correspondenten idag (12 april 2013).

2013-04-12

    Birgersdotter VIP
Väldigt klokt och fint skrivet
2013-04-10

  Angela Bohlin VIP
Många kloka ord!
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson