Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du finns kvar... (lv)


...Handavtryck...

ditt handavtryck syntes på fönsterrutan
om man tittade ordentligt

jag var förlovad i din själ
slagen fast att ta steget till vuxen
och omge mig av dina dofter,
tills jag slutligen somnade av tvång

ord kunde beskriva det trasiga
som läkt, men aldrig var jag rustad
för att självdö vid en igendimmad fönsteruta i en tågkupé

du tog inte mig,
du bevarade och konserverade ett minne som
ständigt lapade bitterljuvt ljus,

ljusår till sekunder och sommaren kunde
bevaras förbi kyla och ensamhet,

pojken som fick känna på ditt bröst,
kyssa dig till slutna ögons eufori,
som såg att meningen plötsligt uppenbarade sig
och jakten upphörde i samma andetag,
blev vuxen av ett handavtryck

vi fann varandra när det salta vattnet slog
mot kalkvita stenar,
när solen brände oss bruna
och allvaret hade fängslats bakom ungdomlig naivitet

våra blickar bröts aldrig,
oavsett,

ljusstrålar skulle brännas in i härdad metall och
förvaras bortom förträngning,
oavsett,

kan fortfarande rita av din hand,
och alla glas jag passerar ångar jag med
min andedräkt

för att kanske se, hitta och finna omöjligheten

såg hur vinterlandskapet passerade,
hur vetskapen redan var ett faktum

att vi aldrig skulle träffa varandra igen,

samtidigt som jag bevarade ditt handavtryck
dina kyssta märken på glaset
och älskade dig till döds, tills jag klev av och vandrade
mot den köldslagna natten

ditt handavtryck åkte vidare mot okänt mål
och kanske skulle någon annan ha sett det

om man blåste försiktigt på fönsterutan

om man tittade ordentligt,

där satt jag...




Prosa av Max Poisé
Läst 318 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-21 19:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackra ord som bara du kan. Ditt signum lyser.
2012-01-22

  Lilla My* VIP
Åh, den här är så fiin!!
Sorglig men vacker och ändå den där kärleken!

"kan fortfarande rita av din hand,
och alla glas jag passerar ångar jag med
min andedräkt"
2012-01-21

    ej medlem längre
Minnen med styrka och bitterljuv smak munnen....
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé