Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
söka andligheten


MEN JAG VILL TRO

*
**

De glidande fälten mörker, ljus
tid och rum
under oss världen

vem bär oss
var är vår moder?

Jag vet inte vad
jag tror,
men jag vill tro

på det av
Gud
som grundar sig på
god vilja

inte bevis och vetenskap.

Oerhörda avstånd
skrämmande djup,
tid som ändrar sig

Världen är inte nog,
Vintergatan
måste ha mening
utöver kärnexplosionerna,

en förnimmelse av kärlek.

Många gånger tror jag
utan att få svar
för det gör livet
djupare,
rikare
större


Men jag vet inte
vad jag tror


men jag vill
tro

*
*




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 400 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-01-22 10:04



Bookmark and Share


  Maria T
Tycker du om att sjunga
gå gärna med i en kristen
sångkör
2012-04-02

  M M Mannheim VIP
Ska jag tolka din dikt ur religiös synvinkel och det tror jag att jag ska göra. Lite osäkerhet men också en medvetenhet om trons kraft. ”Du kan inte men du vill” Låt det vara så, för tron finner nog dig igen, eller jag säger tron har aldrig övergivit dig. Det är bara att du har varit tillfälligt osäker. Ge det tid. För vad Gud har så är det tid! Jag är inte katolik som ber till Maria men jag ser Maria som Jesu moder och som vår moder.
2012-02-03

  M M Mannheim VIP
Vill återkomma med svar/beröm på din dikt, min nuvunna poetvän! Din dikt ger mig mersmak och eftertänksamhet. Kanske kan jag svara dig med en dikt?
2012-02-03

    ej medlem längre
Ja!
2012-01-29

  anits VIP
Berörande och längtansfulla rader
2012-01-24

  Mats Henricson
Samma känsla har även kommit över mig och Du fångar det så HIMLA bra !
2012-01-24

    ej medlem längre
Fin innerlig text.

Många söker trots det mörka omkring...
"When you're down to nothing, God is up to something"
2012-01-22

  marie-helene
Ja Jesus är sanningen,tack Seglaren för
nödvändig tydlighet..
2012-01-22

  Michaela Dutius
Berörs av den darrande längtan i dina ord
2012-01-22

  Seglaren
Som vanligt en fin text. Helene säger:
"Längtan efter tron kommer att leda dig
till sanningen"
Jag tror ett svar på ditt sökande är Jesus.
Jag har själv sökt, förnekat men landar till slut i Jesus Kristus. Själv säger Han: "Den som söker, han finner"
Jag ska bedja för dig NU.

Med vänlig hälsning, Seglaren
2012-01-22

  Bibbi VIP
Skriver under på helene.elias
2012-01-22

  Anders Nordlander VIP
precis
så är det för mig också

fast det viktiga är kärleken mellan människor
världen över
2012-01-22

  poetryGirl
http://youtu.be/eWx4uN49T9E

jag läser min dikt 'av vatten är du kommen'

2012-01-22

  marie-helene
Längtan efter tron kommer att leda dig till sanningen
när du ärligt söker den..

Fina ord som du ödmjukt framför,tack..
2012-01-22

  Ninananonia VIP
Varma tankar...gillar..
2012-01-22
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl