Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaggvisa i ord Januari 2012


Vaggande sång och en hand på min panna

Mjukt silke för med värme undan dagens ljus. Såren leds iväg mot stilla vallmodrömmar. Månen lyser ömt över världen. Månen stillar min andhämtning. Månen sluter mina ögonlock.


Älskvärda vila, nynna tyst för mig, träd över min panna en slöja av dig. Låt mig sjunka djupt i vatten. Må jag så inte flyta upp igen, och besegla mitt slut.


Nynnande måne, som gav mig gröna ögon av ditt ljus. Nynna nu för mig i min dröm. Jag vandrar stillsamt där du lyser. Hand i hand med dig. Sudda ut mitt spår, jag ska inte gå tillbaka mer. Jag ska inte lämna dig.




Fri vers (Prosapoesi) av Lethe
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-23 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe