Yes Indeed!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yes Indeed!




Låt mig få vara en kass Poet

Skrivandets ädla konst spinner upp de inre demonerna och bekräftelsehovet ställer sig i kö efter alla andra devalverade egenskaper.

Förnämt och vackert ska det vara, sådär slungande meningslöst och avbrutet.

Vi står i kö, för att få en skymt av den stämpel som varje skrivande humanoid suktar med fuktiga läppar efter. Erkännandet som står som spö i backen medan stavelserna rinner ned för den smutsigaste av väggar. Krossad i sin egen förhoppning, återväcks lidelsen av ett endaste leende. Tursamt står vår egen skugga alltid i vägen och hånler åt de tafatta steg som pennan trummar fram över ett oändligt vitt ark.

Vi är en tro som alltid ska besannas, en avskalad banan som oxideras av omgivningens fatala försök att hylla eller förnedra.

Detta självplågeri väcker den starkaste muskeln även på natten. Bortom är längtan efter draperiet som kan skilja den enda sanningen. Att det inte finns någon sanning, bara en norm, som en majoritet följer för att de är för rädda vad som kan finnas utanför.

Så låt mig då få vara en kass poet som slungas mellan pekoral och brustna hjärtan, som kastas mellan avgiftning och trasighet. För det spelar ingen roll i längden, hur mycket du än försöker, så livnär jag mig på samma luft som du.

Ett uppvaknande mellan slutna världar skapar en existentiell fruktan inför spegelbilden som kallas för jag. Oavsett om den smeks med ljumma vindar, med okyssta läppar eller med sorglös vidsynthet, så stannar min själ i den box den en gång namngav som hem.

 




Prosa av Max Poisé
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-24 13:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att du är en kass poet, nja föga troligt, du är suverän!
2012-09-26

    lory
du har poesi i ditt väsen..dina ord kommer därifrån..ingetin annat...när man skriver från det hemliga lådan,kan bara sanning o äkta vara komma fram...visa dagar är man mer poet,visa mindre..bara vår existens på jorden är livets poesi...grazie poeten för en ljuvliga verser....
2012-01-27

  dubbelve
Så sant som det var skrivet! Gillar denna, applåd!
2012-01-25

    Jane S VIP
haha klubben för inbördes beundran;) kassa poeter är vi allihopa tyvärrrr....det är svåååårt med poesiiiii:)
2012-01-25

  Mats Henricson
Att Du skulle vara en "kass poet" är ungefär lika troligt som att undertecknad skulle lyckas plocka ned månen på jorden !
2012-01-24

  prinscess VIP
du är ingen kass poet du är en bra poet och även om du skulle vilja vara en kass poet så är du nog inte det i många läsares ögon
2012-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé