Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i skidbacken

Strävar uppåt
mot en solig himmel
Klarblå
inte ett moln.
Bilden av lycka
och glädje
Bekymmerslöshet

Vindpinad skog
trotsar den torftiga jordmånen
Maskrosbarn
härdade av livets hårda villkor

Storslagna vyer
solbeströdda fjälltoppar
isbelagd sjö
känslan av frihet
tänder sång i hjärtat.
Stunder att leva på
när mörkret tränger på.

Följer med
låter mig dras vidare
Snart kommer tid
för egna beslut
svänga här eller där
fort eller sakta
undvika isfläckar
och fallgropar
Ansvar för livet
kräver också träning
Risken för fall är stor
ser inte bakom nästa kulle

Vindsus i öronen
skidornas skrap mot snön
Fullständig koncentration
maximal njutning
av snö, sol och vind.

Livet är svårt
men härligt.
Mycket hinner man tänka
i en skidbacke.




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-25 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson