Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur betraktarens öga


Det skulle ha varit grått, trist och dött...

Det skulle ha varit grått,
trist och dött

då dagen slocknade och tände kylan åter

det skulle ha varit mörkt,
kallt och blött

när nattens timmar i själen gråter

vi har förångat oss genom tidsaxlars öde
drömt om gårdagens förfinade fantasi
längtat oss förbi ljuset härliga flöde
för att slutligen nå vår styrkas eufori

det borde ha stannat,
fyllts och prisats

då morgonen sakta tändes av ljus

det borde ha slagit,
trampats och förvisats

när tanken väcktes av livets brus

vi vet redan att ridån snart ska fällas
och låter vinden smeka som vi mött
ur livet det kommer fortsätta hällas

det som skulle ha varit, grått, trist och dött.




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 335 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-01-27 11:58



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text med vemod i undertonen. Bra rytm! Annorlunda upplägg i bunden form.
2012-01-30

  SagaArt VIP
betraktaren skapar alltid nuet - fin text. Kram
2012-01-29

  Anna*
När jag läser dig finns en dynamik och styrka som alltid färgar min värld så ur min synvinkel finns massor av färger.
2012-01-28

    ej medlem längre
Grått, trist och dött.....är inte ord jag sätter i samband med dina texter....rött, hett och levande skulle det vara!
2012-01-27

    lory
helt underbart...men mening som upprepas och som ger en flytt...men vemoden visar oss sakta till ljuset...bravo
2012-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé