Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Delar av min familj tog mig med till en närbelägen stad på "Israel i fokus" igårkväll. Ständigt återkommande fråga: Hur kunde det hända?


Till minne av förintelens offer för 67 år sedan.


Ett falskt och fördärvat ting är hjärtat framför allt annat.

Vem kan förstå det, utbrister profeten Jeremia.



Mitt hjärta kan aldrig

upphöra att gråta

över denna tilldragelse

i vår mörka, svarta historia



Likväl blomstrar antisemitismen

återigen också i vårt land

inte minst i massmedia

När ska vi någonsin

lära av historien?




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-01-28 09:24



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Människans minne är kort, så nog behöver vi påminnas. Allt förtryck och all diskriminering är vidrig, och en stor sorg för oss alla. Min högsta önskan är att människan en dag upphör att förgöra varandra.
2012-02-03

  Seglaren
Låt inte åminnelsen av det judiska folkets lidande i det förgångna överskugga det faktum att det sker onda saker och mord nu idag.

Vi lever nu. Det är nu vi kan förändra världen. Palestinier och judar har rätt att leva i fred med varandra. Tyvärr vill inte krigsmaskinen det som vanligt folk vill: HA FRED
2012-01-29

  Vilsen Annette-hittar vägen
Oerhört viktigt!
....och jag kan också undra HUR detta kan få ske? Vi måste alltid minnas!
2012-01-29

  Vici
Oerhört viktiga ord!

Ondskan ligger alltid
på lur och slumrar aldrig.
Därför måste vi alltid
påminnas och ständigt
vara vaksamma.

Läs gärna "tredje rikets stad" av
Regular där det framgår vad som
händer i vårt eget land...

Vi har ingen anledning att slå
oss för bröstet, om det nu var
någon som trodde det.

Varmt tack Bibbi för detta
givna bokmärke!
2012-01-29

  anits VIP
Tack för dina ord om det
som aldrig får glömmas
2012-01-28

  aol
tack min fina vän den ska bokmärkas och gå upp bland dom 5 för sitt budskaptill människorna i dag
2012-01-28

    ej medlem längre
Det här är inte bara tänkvärda och bra ord. Det är viktiga ord som måste synas och nå ut! Hemska saker får fäste när det tigs i avsaknad på motreaktioner. Din lilla text här är en röst! *bokmärke*
2012-01-28

  walborg
Tack.
2012-01-28

  Eva Langrath VIP
TAck för tänkvärda ord
2012-01-28

  Eva Helene VIP
Tack för att du uppmärksammar detta, får aldrig gömmas undan!
2012-01-28

  mare VIP
Massmedia gör mig ofta så arg ! Ondskan lever, jag står upp för det judiska folket, alltid !!
2012-01-28

  marie-helene
Det är tragiskt verkligen..
Bra text som får vara en väckarklocka
för denna tid. En del säger att man kan
lära sig av historien men jag fruktar för att
det kan ske igen...Tyvärr.
2012-01-28

  cilax VIP
tack för din fina text
2012-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP