Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Fånga rävarna åt oss , de små rävarna, vingårdens fördärvare, nu då våra vingårdar står i blom". Höga Visan Åsyftar symboliska rävar som ställer till då vi sover, sluga och oftast något i görningen. Hör muspip från 100 meter. Botemedlet är vaksamhet.


Fånga rävarna


Judas Iskariot - förädaren - hörde till Jesu lärjungaflock.

Kännetecken på "köttets frukter" är otukt, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag.

Dess motsats "andens frukter" är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, TROFASTHET, ödmjukhet, och självbehärskning.

De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med alla dess lidelser och begär.

Om vi har andligt liv, låt oss då följa en andlig väg.

Låt oss inte bli inbilska, inte utmana varandra, inte avundas varandra.

"Vad man sår, det får man skörda" säger Gaterbrevet.



På deras frukt skall ni känna igen dem.

Ett uselt träd bär dålig frukt.



Jag drömde i natt att vi jagade dessa "vingårdens fördärvare" i mitt eget hem efter besök - av vad vi trodde goda vänner - och blev helt förskräckt över den stora skada, missämja och oreda de lyckades ställa till med.



En barndomspsalm kom för mig:



"Vaka, själ, och bed

Och till strids dig red.

Räds att frestarn

lägger snaran,

Där du minst

förmodar faran:

Sådan är hans sed.

Vaka själ och bed!"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 750 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-01-31 08:48



Bookmark and Share


  mare VIP
Tack för sanningens text !
2012-02-03

    ej medlem längre
Fånga rävarna åt oss, de små rävarna, som härjar i vingårdarna...Höga visan 2:15
2012-01-31

  Seglaren
Vaksamhet.
Vi får inte bli misstänksamma mot bra folk. Men vaksamhet är på plats. En räv kan ställa till stor skada om den kommer in i hönshuset.
En viktig text - tyvärr.
2012-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP