Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade svärmor, vart för dina himlar dig?

och jag ska låta dina ord vila inom mig

bygga vårt bo på din erfarenhet

och låta ditt lugn sprida sig inombords

 

imorgon är måstena inte större

än att vi kan låta tiden stanna en stund

världen får vänta på våra erövringar

tills själarna hunnit ikapp

 

det går vita gäss över Vättern

och jag vet att du hellre stannar på land en sådan dag

 

Minns du hur vi i remmalag for med häst och vagn till Kumlaby kyrka

hur du väntade på en bänk med barnbarnet

medan din son och jag klättrade upp i det avkapade kyrktornet?

Minns du hur vi tillryggalade sträckorna i bil över landskapet

medan semestern krympte

och våra tidsluckor enades?

 

Imorgon är kistan inte närmare

än tusen tranor på Hornborgasjön

och våra handbuketter vilar mot knäppta händer

och det svarta linnet skrynklar sig mot knävecken i kyrkbänken

 

för du färdas mot högre himlar nu

och kistan är bara en förevändning för sorgen att stanna till

 

det är ljus och blomsterprakt och någonstans sånger

för vi vet inte längre varifrån tonerna kommer,

bara att du stryker med din varsamma hand längs dina barns pannor

betraktar dina barnbarn och ser dem leka

låter dina visa ord få göra oss sällskap

 

och vi vet att det är nu när din pannas veck har slätats ut

som du följer oss med blicken

 

ger oss ditt fulla stöd

där vi går

vidare i livet

 

© Birgitta Wäppling, 3 februari 2012

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1404 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-03 23:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Suveränt fint.
2012-04-15

  Göran P Rödholm
Helt makalöst fint, Birgitta. Ord som gör sorgen fattlig.
2012-04-08

  Mikael Lövkvist
Du skriver så vackert, min vän. Jag blir djupt rörd av din "röst", och dina ord till din svärmor. Gränslöst vackert.
2012-02-16

  Eva Langrath VIP
Blir djupt gripen av dina vackra kärleksfulla ord till en älskad svärmor som fått vandra vidare till nya världar,
2012-02-05

    Bodil Sandberg
Det är svårt att sätta ord på det som man känner när man
läser den här fina texten..griper mej mycket mycket..
2012-02-05

    snöö
Måste trots sorgen vara en glädje för författaren att känna att hon vill skriva så stort om den som inte finns mer. Texten visar allt det fina som funnits i förhållandet till svärmor. Dikten är så berörande och vackert skriven så man tydligt ser bilderna framför sig. Hoppas svärmor ser den från sin himmel.
2012-02-05

  Fredrik P. VIP
all sorg giper tag och når fram till
vårt gemensamma sorgens hav,
min egen mors död var en tidig sorg
på sent 70-tal som jag återupplever
gång på gång och i denna fint poetiska
sorgesång.
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP