Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om det väsentligaste i vårt liv
och det som händer när det saknas ...




Vad för nytta gör ...

... samtalsterapi hos en psykolog
för en som är kärlekskrank
och lider innerligt saknande
i frånvaron av den rätta i sitt liv?

Att söka hjälp hos en psykolog
för att man saknar kärleken i sitt liv
är väl i det närmaste lika idiotiskt
som om en diabetiker
ordinerades samtalsterapi
och glädjepiller
istället för insulin ...




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-06 07:02



Bookmark and Share


  Magica VIP
Det känner man bäst och kan avgöra bäst själv anser jag.
Dock bara man kommer till insikt vad som är bäst för en själv och inte känner att det är massor av obearbetade saker i bagaget i övrigt. Däremot kan man kanske behöva bearbeta själva känslorna som finns sedan något från tidigare, att man kanske blivit orättvist behandlad etc, sånt kan ju sätta spår och då kan man behöva en proffessionells stöd med.
/Kram.
2012-02-06

  Minkki VIP
liten kommentar om innehållet (inget ändringsförslag, bara en reflektion;)
det intressanta i sammanhanget är kanske inte vad psykologen säger utan vad man själv säger om sig själv till psykologen. Lyssnar man noga kan man höra sig avslöja något om vad som håller en tillbaka... ibland minnen, ibland bristande mod. Olika för var och en.

stilistiskt - kanske vill du ha en studs mellan kärlekskrank och diabetes-sjuk, men jag skulle ha föredragit att skriva diabetiker; stavelserna är lika många, så rent rytmiskt skulle det gå att skriva så?
2012-02-06

    lory
fina tankar
2012-02-06

  bergsdotter
Beror väl lite på av vilken anledning man står där. Jag kan personligen komma på flera anledningar till att en person som saknar den "rätta i sitt liv" skulle kunna ta nytta utav att få tala med en psykolog. Det kan handla om allt ifrån problem att våga släppa in den rätta personen till att man inte känner sig värdig, helt beroende på person till person även om vi ibland kanske känner att det skulle vara ett drastiskt drag i en annan riktning så börjar det alltid hos en själv.
2012-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP