Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppsala


Där månen tränger genom
Dimmorna i natten
Belyser katedralen
Som ses i flodens vatten

Där ännu lönnen täcks av
Höstens guld och glimmer
Under lyktans ljussken
Finns något man förnimmer

Att inatt är väven fint vävd
Ju senare det lider
Ett flor emellan världar
En port emellan tider

På Olofs bro i mörkret
Över Fyris spegel
Vindstilla och kyligt
Fylls hjärtat likt ett segel




Bunden vers av annarebecca
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-08 21:13



Bookmark and Share


    dreamoflife
Så fint, så exakt. Härligt när meter och rim stämmer så väl. Något enstaka ord bara som jag skulle vilja skrapa bort. Riktigt rolig att läsa!
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

annarebecca
annarebecca