Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skynda!

Nu genast!
Och jag förstår inte....
Snabba på!
Och jag fumlar.

Som seg kletig ovilja kippar jag efter andan
timvisaren har sin egen naturlag
likaså de svarta siffrorna i almanackan
som skriker hotfullt "det är försent!"

Ibland måste jag blunda.
Tilliten är plågsam och ovanan skavande
Men viljan lyser med sin frånvaro

Svarta och snabba visare knäpper mig
retfullt på näsan
Lika snabbt som imman försvinner från mitt
fönster
Lika snabbt 
Lika flyktig

Ett "snart" blir så snabbt ett "nyss"




Fri vers av Ann Bjerknes
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-12 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ann Bjerknes
Ann Bjerknes