Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan

En liten koala den har det topp
Den klänger sött på sin mammas kropp
Och för att den ska bli nöjd och glad
så får den ett eucalyptusblad



En känguru stormtrivs när den är ung
Den käkar, gosar i mammas pung
Den växer och frodas blir stor och stark
och studsar runt på Australiens mark


Men det finns ett talrikt och
underligt djur
En korkad och tanklös tvåbent filur
som krigar och bråkar och inte förstår
att man måste bry sig om hur
ungarna mår



En spindelunge, den har det bra
den kommer buslätt dit den ska
Den liftar med ett syskon på mammas bak
till nätets trygga barngemak



En liten pingvin på Antarktis is
den har det fint på alla vis
Den står och myser under pappas dun
på stranden till nån ishavslagun




Fri vers av Mexx
Läst 368 gånger
Publicerad 2006-01-24 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mexx
Mexx