Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hjärtat sover en duva

I hjärtat sover en duva
hennes vingar omfamnar hennes spröda kropp
näbben dold i fjädrars täcke
dröm försiktigt
låt tiden mogna
låt duvan sova

I världen dånar en storm
himlen brinner och benen är trötta
fortsätt gå på trötta ben
kriget som ekar från horisonten sårar bara köttet
dina trötta ben är bara trötta ben
fokusera
du bär en sovande duva genom brinnande krig

När röken skingras
när du begraver dina lik
när solens första strålar klättrar
över horisonten och landar i din själ
då ska världen födas på nytt
då ska duvan vakna

Dröm försiktigt
fokusera

I hjärtat sover en duva




Fri vers av hallucinatingarkansas
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-18 18:53



Bookmark and Share


  Ex¤animo
gillar den duvan
2012-03-23
  > Nästa text
< Föregående

hallucinatingarkansas
hallucinatingarkansas