Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagens tema i kyrkoåret är Kärlekens väg. Detta är min tolkning.


Kärlekens väg

Svår att gå
gropig, stenig
omvägar runt träskmark
snårig.

Skogsstigens
mjuka mossa lockar
gläntans ljus
skymtar

Lockelsen
att lämna det svåra
sluta kämpa
sluta röja.

Paus i gläntan
ger ny kraft
Går vidare
med ny spänst i stegen.




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-19 18:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
”Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse."
Tomas Tranströmer
2012-03-16

  Bibbi VIP
Tranströmmer har en dikt om detta att den finaste gläntan kan bara finnas av den som gått vilse.

Då jag hittar den exakta texten ska Du få den.

Applåd!
2012-03-16

    ej medlem längre
Körka ja, vad vore vi den förutan!
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson