Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nemesis och Nyx


Farligt nära avgrunden
tror jag att jag står
Men jag är inte säker

Diskussionen är i full gång inom mig
Jag har svårt att höra ordalydelsen
Desto mindre komma överens

Tonen är bitvis hård och vass
Den bannar och pekar, visar onda fingret och
skulden dröjer inte länge.

Men den Andra lägger huvudet på sned och suckar
Viskar frågor som handlar om litenhet och ensamhet
Bekräftelsens blöta yllefilt är slitsam att bära

Hårt får jag hålla för öronen när
jag tycker mig höra Nemesis hjärta slå
alldeles alldeles för nära.

-

Bekräftelsens berusning lämnar förruttnelse efter sig
Ja, jag hör
Bekräftelse och njutning blandas till 
en dödlig drog
Ja, jag vet

Alltför väl känner jag avgrundens sugande tomhet
Nyx kallar med smekande lockrop
Men Nemesis hjärtslag........
vill jag inte höra.


08.43 bryts de rytmiska slagen av bruset från solen
Jag träffas i ansiktet av den blixtsnabba
barmhärtiga strålen
men när jag står där och låter mig sköljas 
av det renande ljuset
viskar det hotfullt tyst i mig:
"Lyssna noga, hör du hjärtat? 
Det närmar sig.......
..............sakta"








Fri vers av Ann Bjerknes
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-21 08:55



Bookmark and Share


  Regn & Grus
Jag kan ana en lekfullhet i skuggan bakom orden..
En dikt som synnerligen tilltalar mig med sitt djup & mjuka stil!
2012-02-29

  Peter Stjerngrim VIP
Min svenska verksamhet går under
Nyx Interactive
Idé & Skrivarverkstad

Det är i alla fall vad som står på mina visitkort
sedan 10 år ...
2012-02-21

  Peter Stjerngrim VIP
Nyx chin chilla hette min uppfödning/avel under 80-talet.
Nyx interactive var och är ett av mina internationella varumärken för skrivandet under många år ...
Nyx hette förstås min första chin chilla också ...
Så varför detta förärande av Nattens Gudinna (Månens enligt en del)
- Ja säg det tror bara att hon lyckats fånga mitt hjärta redan i tidiga år och därför ännu mitt förtroende åtnjuter och ständigt tillträde till mitt hjärta får ...

Fin text där jag känner att dina ord talar till och berör mig kanske just därför ... Nemesis känner jag väl till tyvärr ...
2012-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ann Bjerknes
Ann Bjerknes