Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ogenomlysta diabilder

 

 

Jag har fotografierna
stuvade i en kartong med avtryck i locket
av klackar som brutit av och delat Berlin  

av förrådsgrå vind över Hisingen 

av ett ljuvligt knivslagsmål på Petřínkullen


kanske jag är fotografierna
den lite gula kanten runt motivet


lägger dem här mellan din rörelse och
havet
med bildsidan inåt

 

Hur skall jag beskriva patrullen;

fyra män i svart
av våldsamt olika bakgrund och längd
skärmmössor koppel svartgröpta ur bilden   nyckellås i nacken
som varje morgon hänger sköljt brevpapper bakom mina ögon


hur jag alltid bara står stum och beundrar
hur en smält form rör sig mot havet
kränger sig

under den släta ytan där ingen ser

 

jag har en tyst vana av rörelsen, drar ned
brevpapperet; slår omsorgsfullt in en perrong i det
för att vänta
jag vill kunna stå still
men jag kan inte hindra perrongen 

ett glas och ett svultet ljus,
alla vet ju redan

vart


   den reser
   den reser
   den reser i min kropp




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 190 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-28 00:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det här är briljant. rakt av.
2012-02-29

  Erik H.J Hultin
Sckickligt samanfogade fragment...
2012-02-28

  ERD-man-SKY VIP
O.. så många s/v bilder skapar den verklighet som omger oss… ovälkommen..
2012-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund