Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=4P6YzrO97ls


Förgänglighet

Snötyngd gungar i vindens takt
en ek vid vintervikens stränder.
Min själ mot mörkret står på vakt
och tankar ut i Kaos sänder
från snäcksand smekt av ingens händer.

Allt jag älskat och all min kraft
skall likstel hand förtvivlat greppa.
När Döden så sin råttlek haft
han vänder sig från denna täppa
och lutans sträng han börjar knäppa.

Han sjunger om att inget finns;
att allt skall tuggas bort av tiden -
att hopp är lögn och vår provins
är ögonblicket jordestriden
där döden friar individen.

(Han sång är glömskans andesång;
ett talarbrus för vår perrong.)

Allt liv är intet, mörkt och kort -
och lidandet det enda sanna.
Sann lycka är en snabb abort;
att aldrig fylla livets kanna.
Att vandra på och inte stanna.

Vad finns för mening, mål och slut
som ger en värdighet åt livet?
Om allt är ändligt och akut
och inget vackert nånsin skrivet
ger tröst och stöd vid sista klivet.

Snötyngd gungar i vindens takt
en ek vid vintervikens stränder.
Min själ mot mörkret står på vakt
och tankar ut i Kaos sänder
från snäcksand smekt av ingens händer.




Fri vers av Orm den gamle VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-02-27 13:55



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Förunderligt vackert ljus i mörkret

Tack!
2020-10-15

  Wolf Wallström
Helt underbar i sitt mörker. Bra! Bra!

Mörkret blir inte svart utan texten ger mig ljus och energi.
2012-04-09

  Trazan
Du är väldigt duktig på att skriva men det här var ett dödstesamente till världen,
Låt våren spira upp din själ lyft av din mörka sorgsna mantel visst finns mening visst finns det hopp om man kan glömma sig själv för att finna stjärnorna som glimmar överallt i kärlek i människors ögon. Visst, en del vandrar tomma omkring utan hopp och mening hårda och kalla men ´man får inte ge upp för det brutala man möter kärleken är starkast i gryningen.
2012-04-09

  lodjuret/seglare VIP
Vackert och svårt
gammal stil och underbart
men en smula högtravande...?
2012-04-05

    Bodil Sandberg
Fantastiskt vackert och snyggt ..stämningsfullt..skönpoesi
2012-03-05

  Ann Bjerknes
Imponerad!
2012-03-02

    ej medlem längre
Dina ord stannar kvar...länge....så underbara att läsa!
2012-03-01

  Bibbi VIP
Känner igen tankarna.
2012-03-01

  Saring
Existentiellt svårmod - fantastiskt fångat!
2012-02-27

  Anoo Niskanen VIP
Bra skaldat!
2012-02-27

  Gunnar Hilén VIP
Helt ljuvlig och så sann ! Poesi !
2012-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP