Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taube

Själagårdsgatan är gränden som gömts
bland turiststråkens glättiga banor.
Freden på Österlånggatan har glömts -
kvar av Taube finns blott myter och anor.

Han står så stilla vid tjockputsad vägg
med sitt senaste alster i näven.
Ser över buskar av blekaste hägg
mot saknad horisont framför stäven.

Han vandrar en sinnets slingrande gränd
med mossa på dess nedslitna stenar.
-"Min kropp är borta och livsgnistan bränd
av monsunen som all död förenar."

En pampasgalopp i frodiga gräs
och en smekning från västburna vindar
om detta drömmer på grönskande näs
di döde bakom haspade grindar.




Fri vers av Orm den gamle VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-26 21:13



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Gillar ord och sånger som 'seglar för om masten' eller påminner om Briggen Blue Bird of Hull. Taube och andra skapare av sång och musik i våra hjärtan.
2023-10-27

  Larz Gustafsson VIP
Taube var kung.
2023-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP