Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom

Att dö en gång varje dag
lär dig älska Jordens lag -
en dag stark, imorgon svag.

Lidande är livets lott.
Som i koja, så i slott -
spelar vi om samma pott.

Templets tystnad gav mig svar:
Allt jag äger döden tar
så ock slöjan världen bar.

Bortom vardagslarmets stoj,
bortom livets trygga boj,
väntar dig en uppvärmd koj.

Kasta av ditt tunga ok.
Häng det på en kopparkrok.
Stäng sen lycklig livets bok.

Vid den sista strandens kant
skiljes lögnen från allt sant.
Allting världsligt tas i pant




Bunden vers (Annat versmått) av Orm den gamle VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-01 23:10



Bookmark and Share


  Fredrik Trulsson VIP
Uppskattade definitivt dikten som helhet, men framförallt näst sista versen, oerhört bra och hög igenkänningsfaktor. Tack!
2023-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP