Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Postmortal Profetia

Det finns en värld bortom denna
som inte är ett gungfly,
där den smäckra horisonten
välver sig som ett leksakssnöre över en vagga.

Där har inga kättare makt
att leda folk till brödraslakt.

Det finns en värld där barns ögon
för alltid glimmar med andens ro
och vinden blåser kyssar
över skrattande hakor.

Där vrickar inga byråkrater tungan
för att uppvigla till folkmord.

Det finns en värld som tryggt och sömnigt
väcks av en leende livgivande sol
vars eld aldrig bränner
mina drömmars silvervingar.

När mina ögon sluts för sista gången
vaknar jag där.




Fri vers av Orm den gamle VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-02 22:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej det finns en värld, ett enda liv, ingen nåd från misstagen.
2024-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP