Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönluvan (trea i stenar)







på första stenen sitter
en duva
och ruvar


blåstrippan ute i backarna går
med vårvarma bröst
och rödfrusen rumpa


på andra stenen sitter
en alvlav
med mossa på


skulle ut och plocka sten
som den mormor hon är
åt dottersonen men på tok
för tidigt att säga vilken
som får följa henne ända
ner till bäcken


på tredje stenen står
ett rådjur
och murtiger


så hur ska hon nu veta ut
eller in i gläntan
utifall strumpan är lite för lång eller alldeles för kort
att dras upp
mot solen


på sten nummer fyra
kryper en myra
bland elva troll


nå se det är en helt annan historia
yrar mormor och knyter åt luvan
lägger en druva
på vardera sten
och vankar barfota hem

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-01 08:18



Bookmark and Share


  cilax VIP
sur realism
fint
2012-03-01

  Nanna X
jamen det var ju fyra stenar? nu konfunderade du mig på riktigt.
2012-03-01

  LenaJohansson VIP
gillar dina sagor....applåder
2012-03-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP