Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjältar af Liv



Ett sista andetag är blott ett vederlag


för ett liv förgyllt av dess misstag


en slutlig flämtande sång om dess ärofulla slag


varats slag mot livets vindkvarnar av hat


vackert nedkämpade till sista blodsdroppen


av själens segervissa blad



Den som levt har inget att sörja

den som andats kamp bär ej skam



Ty livet sin vikt i guld är värd


och ditt sista tacksamma leende


ja, ditt sista ärofyllda slag


en gång för alla förintar


dess ensamma misär



Att äntligen få en värdig vila


är livets Hjälte mer än värd!













Fri vers av John Feyco
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-01 11:50



Bookmark and Share


  ellenr
Fantastiskt
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco