Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fjärils längtan grön

Längtan blir en fjäril som snuddar kärnan,
glider sakta mellan fingrar och fyller sår
med ljuv bomull,

där ljus kolliderar med mörker och bildar
ett sken av porösa och glimmrande vattenfall,

där hjärtslag blir tydligt livskraft
och hoppet ristas in i sten.

längtan blir en gryning som vill leva tills det
allra sista hoppet släcker den stjärna som vilar
i utkantens Universum,

det finns så små handlingar som inte syns,
men som välter världar,
så mirkulöst mikroskåpiska famntag som överlever
de värsta av vintrar,

som alltid vaknar upp ur dvalan med ett leende
och skönjar att morgondagen blir den förändring som längtan ständigt suktar,

längtan blir ett kall som rusar genom vener,
öppnar kanaler av rus
och visar den väg som ständigt döljs av dimma,

likt en fjärils längtan grön,
stängs vintern bort från kyla.




Prosa av Max Poisé
Läst 315 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-03-01 18:07



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
mmm...längtan..vackert, ljuvligt skaldat
2012-03-04

    Birgersdotter VIP
vacker längtan
2012-03-04

  Maiah VIP
En själavacker text...
2012-03-04

    lory
helt underbar läsning du bjuder på...fina längtan som väcker innebordet i det stora universums vardagliga små ting...små handlingar,ord av kärlek..bravo
2012-03-04

  L I V
livsrus i ljustecken som skapar skönhetsdoftande ord av lyrik
det betyder ungefär ME LIKE :)
( så glad att du inte använder rim då jag är ute på barrikaderna för att stoppa alla rimmens framfart i vårt avlånga land...hehe närå men jag är ju ingen fan av rim som jag säkert redan deklarerat)

Det här var ljuvlig läsning i vilket fall som helst :)
2012-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé