Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psykopaten

Låt mig få berätta om en man jag mött.
En man som bryr sig om dig
men bara så mycket att
du ska tro att han bryr sig om dig.
En man som är allsmäktig.
En man som aldrig gör ett misstag.
Skulle han råka göra ett misstag
vänder han skulden mot dig
så att du får bära den.
Du tar emot den.
I gengäld vill han ha din själ.
Han vill ha din själ
för det vilar en sorg i honom.

En sorg att inte kunna
känna
skratta
gråta

Men din själ kan han inte få.
I samma stund som du tagit emot hans skuld
och börjat ljuga för dig själv
har din själ försvunnit
gömt sig långt bortom ditt medvetande.
Din själ vill inte vara med om detta
och lämnar dig att klara dig själv
för din själ vet att akta sig
trots att du inte gör det.

Din själ kan aldrig ta plats hos honom
för han har inte rum för den
hos honom regerar ondskan
som motar bort allt gott som
försöker komma in.

Det är synd om psykopaten

Vänd honom inte ryggen

men lova mig

att springa därifrån
när du möter honom.




Fri vers av odyne
Läst 480 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-26 08:38



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Islamist?
2019-02-13

  Regular
usch läskigt men bra skrivet
2008-08-17

  nicklas ekström
en fundering bara ... hur känna igen psykopaten innan det är försent?
det står ju knappast tatuerat i pannan: beware of psycho
2006-09-16

  Stefan Ek
fast borde inte den som låter sig bli utnyttjad av "Psykopaten", rimligtvis också vara fylld av en hel del problem? :P lika barn leka bäst och alla är vi tokiga... men jag gillar din text, förstår din poäng.
2006-06-15

  MonaLisa
Oj, här talas det klarspråk! Ja, du har så rätt, och, ditt råd, att springa, är ett mycket gott råd. Problemet, som jag ser det, är att han kommer smygande, och hans otäcka drag syns inte förrän det börjar bli svårt att springa, för, han håller dej redan fast.
Ett äktenskap med honom, har inte plats för mer än en person, honom.
Tack för kloka och klarsynta ord!!!!!
2006-01-26

  Marlene Anna Linnéa
Jag tycker du beskriver väldigt väl, du får med allt det viktiga i hur han fungerar. Jag känner nog att detta är en blandning mellan dikt och facktext.

Känslan går inte att missförstå... vad jag undrar är:

Sprang du?
2006-01-26
  > Nästa text
< Föregående

odyne
odyne