Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Botgöring och insikt

min älskade, ett

rådande lugn över havet
förblindade sår i sinnet
blott ensam med kravet
att klara vansinnet

villrådig i himmelsk längtan
kraftfull dynamik
rådlös i all väntan
en vy utan logik

botgöring skall få råda
där såren oläkt blöder
kan då helvetet benåda
då girigheten bara göder

ty fall blir en vänskap
hat ens enda filt
slängd in i ett lejongap
då blodet är spillt

blott ett vägval ifrån
en plats ovan ytan
en längtan till den nivån
från kokande grytan

min själ är såld och förbrukad
livet är en förbisedd ikon
min vy är förljugen och stukad
ett andetag är ett lån

låt ljuset släcka min brand
rena den luft som kväver
min älskade, ta min hand
och lova att du allt upphäver

min älskade,




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-08 18:48



Bookmark and Share


    lory
ohohoh
så underbart vackert
2012-03-16

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket starkt och vackert!
2012-03-08

    ej medlem längre
En text som berör och faller in i medvetandet....stannar där...länge..
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé