Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snövit (ismannen på MAXI)

 

i skyltskåpet i stormarknadens vriddörr

en evig yngling från kopparstenåldern

infrusen, gravad i salt


de röda hårslingorna som isblocket fångat i rörelsen

den stolta näsan och de glasartade ögonvitorna

berättar att han är min

omisskännligen min


jag planerar att bjuda in honom på te och tina upp honom

det är ju så nära, och en skvätt konjak i botten kan knyta band

mellan generationer


nästa dag har de skyltat om

isblocket började läcka

folk halkade i vändkorset




Fri vers av Nanna X
Läst 595 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-03-09 10:08



Bookmark and Share


  axveronika
Fantastikt rolig fyndig och underbar!
2013-11-02

  TrollTörnTrappan VIP
Och glömde tillägga jag tog en kartong glassbåtar oxå (kom på det på lidl ikväll, för där har dom helt andra frysvaror). Utanför butiken står Bob hund och skäller snällt på vårbäckarna :-)
2012-03-12

  TrollTörnTrappan VIP
Kärleken söker frilägga/överbrygga distansen mellan tid o rum. Ibland lyckas det...
2012-03-12

  lodjuret/seglare VIP
Men redan dagen innan halkade textjaget till och 'åkte dit' på en sådan himla stjärnsmäll att det väl inte hämtat sig än. Kolla i frysdisken, affären brukar lägga sin likdelar där också. Dem de int har riktigt plats för, bland oxfilén och köttfärsen, i gabberoben.
2012-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X