" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillägnad Anders Österling (1884-1981) poet&översättare "hans bana som författare var den längsta i svensk litteraturhistoria" http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Österling




Våren

~¤~

Ja det är sant, nu kommer våren igen
fåglarna har hörts under hela året
men så småningom mer under sommaren

Den som alltid kom liksom i fordom
med fäbodstider, där korna och getterna
driver, och alla flottarna i älven även dom

Ja det är tillika sant, senare kommer hösten
med färgkollagen från naturens palette
med brasans värme och minnen som trösten

Och den nordiska djupa vinterns ankomst
där bilderna försvinna i snö och is, bara den
som själv har sett den, kan sägas ha upplevt något så'nt

men,
det är sant, nu kommer våren igen
fåglarna har hörts under hela året
småningom mer under sommaren

12-13 Mars 2012

LPW Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 689 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-03-13 04:21



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Varje årstid har sin skönhet
och våren sjunger av glädje och liv
Tack för en fin dikt
2012-04-04

  Bibbi VIP
Tycker om.
2012-03-18

  aol
en vacker dikt vännen,
2012-03-14

    ej medlem längre
fin...
2012-03-13

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt om årstidsväxlingarna.
Nu tar vi våren först. Härligt.
2012-03-13

  thyra
En underbar tid vi har framför oss, och din dikt säger att den alltid kommer åter. Fint!
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP