Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Carl Nielsens Symfoni nr 4 kallades av en kritiker för "The knock out symphony". Ett mycket passande namn. Det här är min upplevelse av musiken, som jag just hört i kväll.


The knock out symphony

Stråkarna leker tafatt
jagar varandra med läckraste toner
Cellon försöker lugna
men rycks med i farten

Träblåsarna gnabbas lite
men låter mest snälla på rösten
Basarna hutar åt dem
och det blir åter harmoni

Flöjterna kvittrar sin melodi
oboen tar över med sina lockrop
Stråkarnas bäck porlar fram
mellan blåsarnas mjuka stenar

Pukorna härmas retfullt
orkestern anar mobbing
höjer rösten mer och mer
men vad hjälper det?!

Slagen yr, än på ena stället
och än på det andra
Alla lägger sig i kaoset
röster höjs mer och mer

Dirigentens medlingsförsök
verkar trissa upp ljudnivån
Intensiteten i musiken tilltar
Slår till slut knock out på publiken




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-16 23:10



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Vackert och härligt skriven
2012-03-17

  Cissmoll
Åh, vackert! Tänker på slutet av beethovens nia...
2012-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson