Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ska du med tystnad till?

Vad ska du med tystnad till?
Dina ögon ligger stilla i ditt bröst.
Dina fingrar trevar efter något.
Något blåser i vinden,
en dimmig spegelbild.
Det är inte din tystnad.
Bara tystnadens tysta spöke
som söker där inget finns
att finna.

Vad ska du med tystnad till?
När du vandrar över ängen
vid skogens kant och
natten bleknar över dig.
Längtar du efter råbockens ensamma klagan?
Eller efter att se hela världen
explodera likt ett gigantiskt fyrverkeri
brinnande i färger som runnit
från Guds hornhinna
rakt in i din själ?

Du vill explodera,
men allt du får att
äta är din egen tystnad.
Den ligger som ett töcken
mitt i din pupill.
Inga krig att vinna.
Inga krig vunna.
Du bara slår dig blodig
mot din egen skugga.
När tystnaden sitter
hånfull på dina axlar.
Vad ska du med tystnad till?




Fri vers av hallucinatingarkansas
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-17 01:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hallucinatingarkansas
hallucinatingarkansas