Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt


- Jag vet vad som försigår,
sa den lilla flickan.

Orden färgade rummet vitt.
Bitsk tystnad.

- Jag vet vad som försigår,
sa hon igen, högre, utan att få gensvar.

Rummet vitare, tystnaden stummare.

- JAG VET VAD SOM FÖRSIGÅR!

Flickan var röd i ilska,
rummet än vitare.

Folket stod som statyer. Inte en rörelse.

- Jag vet vad som försigår,
sa flickan tyst en sista gång och lämnade rummet.





Fri vers av Kapten M.
Läst 513 gånger
Publicerad 2006-01-27 09:45



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Mmmm, de hade nog alla "nya" kläder.
2006-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Kapten M.
Kapten M.