Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nocturne

 

Sniglarna rörde sig ljudlöst över finger
och hals,
täckte den vita huden som vilat länge
nu.

Mossa av myror gjorde tinningarna svarta.

Fåglarna byggde bo vid skötet,
trasslade in sig och skapade liv.

Månen belyste kroppen och gjorde henne
vacker, håret i en enda stilla rörelse.

Benen stommar att bygga hus av,
tårna fickor för hemligheter.

Morgonen avslöjade nattens hemlighet,
sniglarna borta.




Fri vers av Kapten M.
Läst 733 gånger
Publicerad 2006-05-01 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kapten M.
Kapten M.