Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min ljusresa...


Al-andal-luz

Jag tvättade mina fötter i Nerjas vatten,
på en magisk strand där krassen växer vild
Där bevakad av den andalusiska katten,
och smekt till liv av Favonius så mild

Jag samlade mina stenar vid solens kust,
förenade vatten med brinnande eld
En plötslig sommar förvandlade min höst,
där jag stod i sanden helt nollställd

Tiden stod stilla men vågorna slog,
piskade mina fötter ihärdigt rena
Spanjoren på klippan rakt mot mig log,
där han spatserade mol allena

På Avenida de la roca fann jag Eros sent om dagen,
som fallen ifrån skyn och med pilbågen i hand
Ack, mitt på gatan låg amorinen slagen,
helt ur stånd att sätta hjärtan i brand

I en pilgrimssnäcka röd sitter Eros ganska trygg,
nu omgärdad av snäckor och stenar
Han siktar med sin pil och spelar på sin charm,
flirtar fast han ingenting menar

Mina minnen blev en tavla och resan en sång,
där Medelhavet spelar huvudrollen
Jag har byggt ett chateau, jag har sandat min gång
Jag har återfått självkontrollen






Fri vers av Carola Jeryd
Läst 528 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-22 00:55



Bookmark and Share


  Let it go VIP
Målande ord och vacker tavla som talar samma språk, försoningens ord. Med rena fötter lämnas något för att sakta ta kliv emot något nytt. Väl diktat, med bladning av förstånd och mystik.
2012-03-22

  Knickedick
låter som en bra resa, som du fångat med bild och ord mycket bättre än en digitalkamera.
2012-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för