Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vakna under tiden

Den här skogen har andats himlen i flera hundra år
älskat och gråtit grönt

Vilat- skjutit i höjden ur sten, barksår och
grus -

mossan har manat regn
famnande sig
runt livet i döden i mojnande storm

Men vi är bara en liten gul sekund
som tussilago blixtrande förbi
längs vägens kant

Vårmyllan sjuder trånande tung
under tankens ljudlösa spår ;

Att allt är - ändå

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-25 01:27



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
så härlig, så uråldrig japansk trädgård - vild, vis, vemodig. Tycker om!
2012-04-09

  kerstin skriver VIP
en mycket vacker och skön dikt,
fylld av ro och tillförsikt som jag läser
2012-04-01

  © anakreon VIP
Enastående!
Calle
2012-04-01

  Delilah Juno VIP
Det stora naturperspektivet och vi så kort i detta långa tidsperspektiv. Viktigt "att vakna under tiden" till insikt om detta och vårt ansvar. Ett viktigt tema du skildrar.
2012-03-26

    Maria Malm
"Vi är bara en liten gul sekund" - urfint skriftat.
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren