Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen är som rakast vid kurvans slut

Ingalunda är sanning försluten med lögner,
det dansar ensamt utan skydd och fallrep.

Orden kunde virkas in i betong,
ruskas om och förgöra det begränsade blickar
som studsade mot kalla sidoväggar.

Jakten är murbruket i syra,
en luftventil i vakuum.

Två små hjärtslag i fusion som renar blodet medan
saknaden stirrar blint mot påpassad väggfasad.

Rundgången bli de tomma utrycken,
den långsamma tiden och de metalliska ljuden som hemsöker
en vänlig själs avsikt.

Släpp lös ljuset,
hitta stormens öga inom och förstå
att vägen är som rakast vid kurvans slut.

Fängsla mörkret,
kantra den våg som sköljer och inse
att ett hem också kan finnas hos mig.




Prosa av Max Poisé
Läst 288 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-28 14:38



Bookmark and Share


  SagaArt VIP
snyggt. pluspoäng. du är visheten i din värld.
2012-03-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Skickligt komponerad skaldekonst. =)
2012-03-29

    ej medlem längre
Dina ord är ömsom vassa, ömsom mjuka, du skriker ut känslor och du viskar tankar...underbar text!
2012-03-28

  Johan Bergstjärna VIP
Gillas, spännande läsning.
2012-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé