Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aprilväder

Aprilväder

Vinden viner
kyler ner
den annalkande våren

Stjärnmagnolians vita blommor
huttrar i blåsten
kryper ihop

Snöflingor bäddar in
krokusens blomskålar
i mjukaste vitt

Fåglarna söker skydd
i närmaste träd
Kärlekssången tystnar

Om några dagar
kommer den tillbaka
med ny kraft

Blommorna öppnar sina kalkar
mot den värmande solen
och lyser klarare än någonsin

Fågelkvittret tilltar
bobygget brådskar
äggen läggs

Aprilvädret är som
naturens tonårstid
Labilt, osäkert och fullständigt ljuvligt




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 266 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-31 12:26



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
vacker
2012-05-05

  Bibbi VIP
Tycker om.
2012-03-31

  Linda CH VIP
Gillar! Sista stycket är finfint.
2012-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson