Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silverbjällrans tröst

Som en käftsmäll mitt i ansiktet
tomhetens landskap
landar brutalt
Krokusar och vitsippor decimeras
på några minuter och
Koltrastar och Taltrastar tystnar
tillsammans
med mitt nynnande hjärta.

Det vita kvävande lekfulla retfulla
tar kommandot totalt
Som i ett ögonblick är
förödelsen här och 
snötsunamin har kvävt varje nyfödd
vilja
På sin framfart lämnas inget åt slumpen
Allt skall täckas
och 
kvävas

Jag resignerar sorgfyllt
Stirrar länge på almanackans budskap
och tänker på bokstävernas
signaler.
April månad 
är ändå april.
Men
Blåmesens silverbjällra 
får mitt hjärta att andas ut.
Tröstens klanger
lirkas genom snöflingorna

April är ändå April.




Fri vers av Ann Bjerknes
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-06 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ann Bjerknes
Ann Bjerknes