Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

6 april : tema Kärleksparet i tarot




Elovs brev till Elov

 

 





Elov, du far ner till tarotlekens födelsetrakter, för att begå äktenskap mellan Italien och Frankrike. Du har erfarit ett par oförglömliga kvinnor som du inte förmår välja mellan, så du tager dig själv till sjöman. Det är Elof som spelar Fritiof i filmen om Evert Taube. Man må tro att du är schizofren, men du känner dig som mer än så, när du samtidigt följer Quadrophenia den modiga rockoperan om vem då???? Någon grupp har du ju aldrig tillhört. Du är värd att älskas, Elov, du känner för att röra vid världen. Inte desto mindre avskyr du att få reaktioner som står utanför din kontroll. I självkärleken äro maximalt två parter involverade, Elov. Där må bli gräl, men inga onödiga bieffekter.
Elov, du är här
du är nu. Du är jag,
du är du.
Elov, you love yourself, din förbaskade egoist! Likafullt står du inte ut med medvetandet att ditt sätt att vara, Elov, framkallar ogillande hos någon. Så förhärdad har du ännu ej blivit att du undgår påverkan. Men du vill bliva oberörd, för du vet att det mesta här i livet består av missförstånd. Du behöver ej sätta fler krampaktiga landmärken än nödvändigt, Elov, bara så att det går att återkomma. Kvinnor är ofta som årstider, egentligen lika nyfikna som du. Den verklighet som möter dig härute kan du komma och gå genom, angöra och avresa efter behag. Och du har redan övernog med att älska dem som bor i ditt minne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av TrollTörnTrappan VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-07 19:47



Bookmark and Share


  Nanna X
är Elov månne androgyn?
2012-04-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP