Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vi ser


I det avslöjande ljuset
ser vi det vi vill se

Det är påsk
Skidorna glider över frusen älv
Två vilsna svanar landar
Vita försvinner de
i det snötäckta landskapet

Det vi ser

Skrämda flaxar de till start

Rädslan gör det möjligt
att inte se

Tystnaden bryts
av bombkrevader
I ett annat land

Det vi ser
men inte vill se

Längre fram öppnar sig isen
Vårsolen glittrar i det
strömmande vattnet

Det vi ser

Bakom den vädjande mannen
en söndersprängd stad

Vi ser

men blundar.







Fri vers av Peter Boström
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-13 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström