Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skidfärden



Jag tänker på min skidfärd i dag.

Min skidfärd som kommer ihåg
varje stavtag, den gnistrande snön och
de snötyngda granarna.

Nu sitter jag med huvudet i mina händer,
mina händer stödjer mitt huvud.

Jag tänker på min skidfärd.
Den kalla sprakande luftens iskristaller
som fyller mina andetag läggs till min
skidfärds minne.

Nu har jag tänt ett ljus,
ett ljus för mitt eget inre ljus.
Musik på högsta volym,
musisk, välkänd som väcker minnen.

Jag tänker på min skidfärd där ljuset
och rytmen nu vilar i en evighet.

Nu vilar jag mitt huvud i mina händer.
I mitt huvud färdas jag fram på skidor.

Nu finns det inget mer att fundera på.

Mina händer får ta emot det som sipprar ut.

Min skidfärd kommer ihåg resten.







Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2023-12-11 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP