Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olustens barriär

Jag tarvar ny kraft
för att forcera olustens barriär
jag behöver styrkan jag tidigare haft
för att komma över hindret – och nå verklighetens atmosfär

alltför länge har jag hållits fången
bakom denna höga mur
sedan den där gången
då jag drabbades av vanmaktens kur

likt som med en spruta injicerades oron i mitt blod,
och som en chockens våg
spreds ångestens pilar och tog mitt mod
där jag försvarslös nu låg

så många år, har jag varit instängd
i overklighetens tidevarv
och hela tiden rädd och hopträngd
likt en fjärilslarv

jag vill färdas dit ljuset finns
till de platser där jag tidigare njöt av livet
till skeenden som jag fortfarande minns
till det som då hade kommit att vara mig givet

då jag inte visste, att undvika ångestens snara
inte trodde att den fanns till
för om - då skulle jag aldrig utsatt mig för denna sorts fara
ej heller låtit min tid gå förlorad till spill

Jag tarvar ny kraft
för att forcera olustens barriär
jag behöver styrkan jag tidigare haft
för att komma över hindret – och nå verklighetens atmosfär

© Ted Örnberg 2012




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-09 17:36



Bookmark and Share


  Maria T
Hoppas fjärilslarven snart
får flyga ut i ljuset
2012-05-01

  Lovisa Lindbom
Vacker text, där du samtidigt beskriver din egen situation.
Om du en gång känt glädje & frid så kan du hitta tillbaks till det.
2012-04-10

  anits VIP
Mycket berörande skriver du om det
som många inte kan förstå, ber om
hjälp och kraft att du snart får kraft
och styrka och får känna glädje igen
2012-04-09

  Bibbi VIP
Jag lyfter upp Dig inför Guds tron.
2012-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP