Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tema 11 : Rättvisan i tarot




Lovisa Lövlagers vykort till Elov

 

 








God kväll på sig, Elov!
Velig har han alltid varit
men nu vet jag verkeligen
icke vad sända kort vill visa.
Själv sitter en mitt i tavlan
på Månbäcka och iakttager
huru hierofanterna rida
fram över stjärnklara kullar
flyendes illusionernas kyrkotorn
som ruinerats till spöklika askan.
Bygg världar för all del, Elov!
Begrunda dock hur var och
en sten varde sammanförd
med vart och ett moln uti
den obevekligt varierande
visan. / Lovisa L






God kväll på sig, Elov!
Nu begriper en bättre
hwilka väl kalkylerade krafter
dem återfört ert missgrepp
till ett liv med barnets blick
dess chanser att bliva tillväxt
i annorlunda banor
hos densamme ande.
Jag hava hängt Dig här
inträdd i min vävostol
likt tråden som bilda sig
uppfattning om mönstret. Högre
tonart må han bliva dömd utifrån,
Elov, men förglöm ingalunda
hursom lika mycket musik
ryms i svarta violinen
/ Lovisa L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-13 19:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jovisst, så kan en se det! Fast inte gjort nån direkt grej av hennes författarskap ännu... Lövlager var ju inbladad redan i vykorten till Översteprästinnan som du minns, men som mottagare.
2012-04-13

  Nanna X
anar att Lovisa är spökskrivare för Selma?
2012-04-13
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP