Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det blå, vita, röda


lyssnar på musik
lovar du det som du sa
vilsen i livets svänghjul
kastar in det blå
eller det vita
eller det röda
så att ni förstår
skillnaden på vad som gjorts eller sagts
nu vrider sig alla i skratt
vad som inte är roligt
en hukande kvinna
blodet sipprar från ett bylte hon
skräckslaget håller i sina armar
förstår ni nu skillnaden
mellan färgernas val
vad som kommer in skall också ut
min röst där inne är också eran röst därute
när mitt inre vrider sig i plågor så plågas också ni
ni med alla färger
ni som skrattar men som ser att solen
sakta dalar ned
horisonten
blå, vit, röd
försvinner in i mörker
hoppet står till de som lever i mörkrets tid
till de som vandrat längs vägen som tog slut
musiken dånar i mina högtalare
vem skall stoppa världen
vem skall stoppa livet
det röda, det blå, det vita
vi färgas av det vi upplever
skrattet stockar sig i halsen
musiken dånar
himlen därute färgas i blått ,vitt ,
rött.




Fri vers av Peter Boström
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-13 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström