Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intill

Händerna skålade om den fuktiga myllan

Blicken sänkt mot graven

allt som vi erfarit tillsammans återupplevs

i tystnaden

 

Det är hur blicken lyfts

och hur du vinkar från din himmel

hur du betraktar oss när vi planterar våra rosor på din bädd

 

Rymden, hela världsalltet,

som rymmer både stillhet och sorg

och en vilja att ändå gå vidare



Havet sträcker sig ut

och vidrör himlen

Det är en sorgens respit

och ett andrum

 

och pupillerna vidgas när vi förstår

 

tankarna dansar

som små droppar

i ett hav

 

det som tåras bildar rännilar

som i meanderlopp växer

till

      en ocean

 


© Birgitta Wäppling, 15 april 2012

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-15 18:23



Bookmark and Share


    snöö
En dikt som berör med sina fina beskrivning, vemodigt, sorgset och vackert.
2012-04-21

  Fredrik Stillesjö
Känner verkligen närheten här. Tack för fin dikt, Birgitta!
2012-04-15

  Fredrik Stillesjö
Känner verkligen närheten här. Tack för fin dikt, Birgitta!
2012-04-15

  Bibbi VIP
Obeskrivligt skön.
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP