Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"...det är en fromhet som är ren och fläckfri inför vår Gud och fader". Jakobs brev ett. Bild:"en gråtande änka". Fotograf:Letizia Battaglia Texten tillägnad sovande kristna.


Att söka upp faderlösa och änkor.


Bland de uppräknade

nådegåvorna i bibeln

finns en föga

eftertraktad

nämligen

nådegåvan

att "ta sig an

de hjälplösa"


"Uppmuntra de modfällda,

stöd de svaga"...säger Paulus


Hur annorlunda

skulle inte världen

se ut idag om bara

denna enda förmaning åtlyddes?


Ty omsorg om sin nästa smittar

då en blir glad blir flera glada

och glädjen behöver vi i världen

som aldrig förr i dessa kaostider


"Säll är den som låter sig vårda om den arme,

honom skall Herren hjälpa på olyckans dag.

Herren skall bevara honom och behålla honom vid liv,

han skall prisas säll i landet.

Inte skall du överlämna honom

åt hans fienders vilja". Psaltaren





Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-04-18 11:49



Bookmark and Share


  anits VIP
Precis så, lika angeläget då som nu
2012-04-18

    ej medlem längre
Lika angeläget genom alla tider.

Bra text.
2012-04-18

  poetryGirl
Något ouppnåeligt...
2012-04-18

    maija tuori
Precis .. Applåder !
2012-04-18

  walborg
Tack Bibbi.
2012-04-18

    ej medlem längre
Kärleken till nästan å vilja att tjäna ger livet mening!
2012-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP