Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredagen


Någon hostar i sin säng.
Grannen pratar i sin telefon.
Klockan är snart elva.
Den gamla boken läste jag ut.
Herr Auster somnade till slut.
Nu har jag en ny på min hylla...av Hassen Khemiri.
Som håller takten med foten.
Trampar vatten, tuggar luft.
Sjunger för att hinna.
Springer för att brinna.

Förr var allt stängt på långfredagen.
Allt, varenda kiosk, hela stan var tyst.
Utom hos kommunisterna för där var det dans.
De brydde sig inte om Jesus eller himmelriket.
Och Lenin tyckte mycket om att dansa.
Han sa att en häst är en åsna som springer av lydnad.
En häst är en hund, åsnan en katt.
Sig själv nog och med eget huvud.
En svart katt, med hatt och kravatt.




Prosa av Nikolaj
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-20 23:50



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
finns någon slags vardaglighet i dina texter som jag tycker om, mest för att det i den milda tonen, det raka språket dröjer sig kvar något särskilt som jag ännu inte kan sätta fingret på -
2012-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj