Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naima


Ser du Saide, från ditt smala fönster.
Hur ännu en natt tagit slut.
Hur dimmorna kommer med morgonen.
Och drönarna flugit sin kos.
Ser du barnen, Saide, som lindas i flaggorna.
Hör du ropen från gatorna.
När de bärs fram.

Våra drömmar är som molnens vita streck, Saide.
Och blodet är lika rött som jorden.
Som jorden utanför ditt hus Saide.
Den värmande jorden, i morgonens sol.
När dimmorna precis hade lättat.




Fri vers av Nikolaj
Läst 322 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-11-26 20:32



Bookmark and Share


  Annika Persson
Saide sa: "Men en sak, vi två måste tänka - mycket.
Om inte en av oss blir S:t Görans drake eller kanske
bägge."
2012-12-12

  Annika Persson
Ser du själv Machista, hur du med ditt svärd
hugger itu fönsterhaken för att titta in,
innan natten drönar...är det bara mig
du tjusar eller gör du så med andra också?
Vimlet utanför mitt hus mattas och minnet
av dig bärs fram som en bördig åker med
sädesfält, jag ser dig springa där och vara
lycklig, mitt på fältet träffas vi och vi vaknar
till av vindarna om morgonen.
2012-12-12

  revolver
Perfekt antal "Saide".
2012-11-26

  objekt3
ett "Saide" för mkt ;)
2012-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj